Kosetur på Allah's fjell

Bulgaria er meget stolt av sitt høyeste fjell, Musala (2925m), og i og med at vi valgte å bestige den på en lørdag med fantastisk vær, ble vi definitivt ikke alene på fjellet...  Utgangspunktet var Borovets, et skisted med utallige utesteder - riktignok var de fleste stengt for sommersesongen, men kan lett forestille meg at det er et vanvittig uteliv her på vinteren.

En eldre gondolbane (design: hjemmelagd) førte oss fort opp til Yastrebets på 2363m, så hele turen skulle ikke bli så lang, noe som passet oss bra i og med at vi skulle bestige Korab i Makedonia neste dag. Vi fulgte massene på en bred sti søm føre oss gradvis oppover til foten av Musala-pyramiden. Den siste delen av veien så gansle vanskelig og utsatt ut, men i det vi kom nærmere oppdaget vi en sti som unngikk de verste partiene. Men snart kjedet vi oss, og stakk ut på en bratt egg, hvor et stålwire viste oss veien oppover.

Lurvelivet på toppen vare noe helt for seg selv. Eksentriske gamle damer, en familie med en liten baby, tøffe guttegjenger, nyforelskete par og alt annet man måtte ønske. En større gruppe dannet en sirkel rundt toppen og sang andektig det som hørtes ut som den bulgarske nasjonalsangen. Vi nyter en halv time i solen og setter kursen nedover for å rekke den siste taubanen ned til Borovets.