Etter min første tur til Everest Base-camp hadde vi lyst til å prøve et ordentlig klatrefjell. Valget falt på Tysklands høyeste topp, Zugspitze. Riktig nok går det tog og taubaner opp fra tre sider, men det finnes også to "Via Ferrata"-stier, - ruter som er sikret med stålwire og enkelte stigetrinn.

Vi bestemte oss for å ta "Korketrekkeren" som ligger på den østerrikske siden av fjellet og som er noe mindre krevende enn Höllentalruten. Tidlig om morgen kjører vi til starten av stien, bare litt forsinket av kuer som står i veien og bæsjer slik at spruten dekker hele bilen...

Sånn er det i Alpene, til gjengjeld finnes det fantastiske hytter med god mat, noe som motiverer oss den første delen av turen. Etter en kjapp frokost er vi vel fremme ved Wiener Neustädter Hütte og tar på oss klatreseler og karabiner for første gang. Det er flere som ikke har klatret Via Ferrata før, og det er lettere enn det ser ut. "Korketrekkeren" har en passasje hvor man faktisk må klatre gjennom en trang hule, og det var ganske morsomt. Lenger oppe flater terrenget ut, og snart står vi på toppen.

En araber i nasjonaldrakt og sandaler ser forundret på oss og lurer sikkert på hvorfor vi ikke tok taubanen opp, men han har ingen aning hvor spennende vi hadde det!