Tilrettelagt for turismen
I og med at vi allerede har tatt de vanskeligste European Highpoints, og den neste 7 Summit er et stykke fremover i tid, hadde vi bestemt oss for å ta en skikkelig klatretur på vei fra Oslo til Montenegro og Zla Kolata. Schladming ligger akkurat i midten, og Dachstein, med sine 2995m er lett tilgengelig via taubanen i Ramsau - godt kjent i Norge pga Ski-VM.

Lange tradisjoner
Randkluft-klatrestien er den korteste veien opp til toppen av Dachstein, og ble allerede etablert for 170 år siden - Østerrikerne påstår at det er den første via ferrata i alpene. Men pga store bresprekker på vei til starten på ruten måtte vi velge Østeggen, som er lengre, men også mye mer spennende.

Endelig litt klatring igjen!
Opp med taubanen til 2700m, deretter 40 minutter over en preparert sti over isbreen, og så en og en halv time med luftig klatring - så var vi på toppen. I og med at det var torsdag og tåkete vær, var vi nesten alene. Fint med litt utfordringer innimellom! Og kjempefint med Falkensteiner Hotel i Schladming også, med fantastisk østerriksk mat og en flott spa-avdeling for å myke opp trøtte muskler!