Santiago de Chile er velsignet med en fantastisk beliggenhet ved foten av Andesfjellene, og El Plomo, kun to biltimer fra byens sentrum, dominerer bybildet når man ser mot nord. El Plomo var planlagt som treningstur før Aconcagua-ekspedisjonen, og med sine 5400m var det en solid utfordring - også med tanke på at vi ikke var akklimatiserte og kun hadde tre dager for hele turen. Vi skulle ikke stresse oss selv og bestemte at det var høydeoppholdet og ikke toppen som var målet. Teknisk sett er fjellet enkelt å bestige, men vinden kan komme opp i hastigheter som gjør en topptur umulig.(Artikkelen fortsetter under bildene)

Vi brukte ChileMontaña som organisator. I og med at det ikke finnes noen hytter og matforsyninger underveis, måtte alt tas med og bæres av muldyr. Vi var så heldige og fikk selveste Vivianne Cuq - den første søramerikanske kvinnen på Everest - som guide. Med på laget var også mamma, som var med for å få et inntrykk hvordan vi har det på ekspedisjon/telttur i høyfjellet.(Artikkelen fortsetter under bildene)

"Nå skjønner jeg hva Vivianne  mente med at El Plomo er en liten Aconcagua. Jeg er så sliten, og legger meg på ryggen og er helt utslått. Men jeg er på toppen! Den kraftige, iskalde vinden på natten, tynn luft, og uendelig slit er glemt. Langsomt kommer jeg meg opp på bena igjen og ser østover, hvor et fjell rager høyest: Aconcagua! Om fire dager er jeg der, og jeg gruer og gleder meg samtidig."