Lynvisitt i Bosnia

En laaaang biltur

Bosnias høyeste fjell, Maglic (2387m), ligger på grensen mellom Bosnia og Montenegro. 375 kilometer høres jo ikke så mye ut, så da vi startet fra Junik i Kosovo 05:00 på morgen, trodde vi at vi skulle få god tid. Men både Montenegros dårlige veier og en vakker natur som tok pusten fra oss førte til lav fart og mange fotopauser. Veien over Durmitor-fjellkjeden, mellom Zabljak og Pluzine kan lett ta opp konkurransen med de fineste alpeveiene i Østerrike og Sveits. Turismen har kommet hit alt, og det tilbys mange aktiviteter, som for eksempel en megalang Zipline over Tara-canyonen og rafting.(Artikkelen fortsetter under bildene)

Sent ute

Etter en lang ventetid på grensen mellom Montenegro og Bosnia fant vi endelig grus- og steinveien som går opp til begynnelsen av stien til toppen av Maglic. 17 kilometer med risting, banking, giring mellom første og andre gir kostet oss ytterlige en time, og vi hadde kun fire timer med dagslys igjen - så vi tok med hodelyktene denne gangen.

Via Ferrata

Maglic er et flott fjell, med store, hvite, bratte fjellsider, og idet vi nærmet oss, trodde vi ikke at det var mulig å klatre opp uten utstyr. Men vi hadde jo lest på Internett at man hadde lagt ut en sti sikret med stålkabler, og riktignok fant vi den og hadde det litt gøy med enkelte passasjer hvor vi måtte småklatre litt. Selv om veien opp er ganske lett, kom vi gjennom terreng hvor det absolutt er mulig å falle og slå seg i hjel, så vi var forsiktige. (Artikkelen fortsetter under bildene)

Topp nr 32

Mamma og pappa var i god form, og det truende nattemørket gjorde at vi var på toppen allerede etter to timer. Utsikten var formidabel, og ikke en sjel å se - vanlige fjellturister klatrer vel ikke Maglic sent på ettermiddagen. Enda en European Highpoint og en flott tur på min liste!