Mye bedre enn du tror!

Fovntningene til Malaga, Costa del Sol og Sierra Nevada var ikke særlig høye, spesielt etter vårt møte med masseturismen i Malta. Flyselskapet Vueling greide å rote bort bagasjen vår, så dagen begynte med innkjøp av fjellutstyret vi manglet, noe som kostet oss en halv dag, og økte omsetningen til Dekathlon-sportskjeden. Med litt improvisasjon var alt på plass, og vi gledet oss til morgendagen og turen opp til Spanias høyeste fjell. Men jo lengre vi kom vekk fra kysten, desto penere ble landskapet, og etter en stund så vi de hvite husene i fjellandsbyen Capileira høyt oppe, klistret til fjellskråningen, omgitt av frodige grønne furutrær. Etter utallige hårnålsvinger med leiebilen sjekket vi omsider inn på Hotellet Finca Los Llanos, - en sjarmerende plass, - både beliggenheten, bassenget, plantene, rommene og vennligheten til personalet var enestående! (Artikkelen fortsetter under bildene)

Sol, varme, vindstille...

Neste dag ruslet vi til busstasjonen og ble fraktet opp til til Mirador Trevelez (2700m). Været var perfekt: ingen sky å se, ingen vind, 25 grader! Dette har vi fortjent etter alle de turene med dårlig vær tidligere i år. Spaserturen opp til toppen (3,482m) tok tre timer, mest fordi vi tok mange pauser og så på steinbukkene, og delvis fordi pappa måtte være forsiktig med ankelen sin som han skadet på Pico på Azorene tidligere i år. Mamma var faktisk først på toppen! På en måte innså ingen av oss at dette var den siste Europan Highpoint vi har klart. Mamma gratulerte oss (i sin rolle som Basecamp Manager har hun faktisk også vært på 18 highpoints…), men det var heller et stille og rolig øyeblikk.

 

mulhacen04Vi har klart det!

Vi har besluttet å avslutte det episke prosjektet med å bestige det høyeste fjellet i hvert europeisk land (46 i tallet) med en tur opp på Galdhøpiggen. Selv om jeg har vært der da jeg var syv år, så ville en bestigning i år sørge for at jeg har besteget alle de europeiske toppunktene i løpet av fire år. Etter Galdhøpiggen skal vi ta en skikkelig god middag og fest på Fossheim hotel i Lom, og da er ringen sluttet…