På vei til Transilvania

Bâlea Lac restaurant, Făgăraș Mountains, Karpatene, 2034m: så vidt klarte vi å unngå dagens uvær. Sommeren 2014 har værmessig ikke vært noe å skryte av. Varmen fordamper all fuktighet i lavlandet, og tordenskyer dannes i de bratte fjellsidene. Alt sammen skaper en skummel atmosfære, og jeg forstår hvordan man kan finne på en figur som Dracula i slike omgivelser. Vi kan ikke gjøre noe annet enn å kose oss med maten, som er både utmerket og billig. La oss prøve i morgen tidlig!

Overraskende bratt terreng

Mamma var også med denne gangen, og vi hadde bestemt oss på forhånd at vi skulle overnatte på Prodragu-hytta, som ligger omtrent halvveis. Men det var den første delen av turen som var spennende og meget utsatt - i hvert fall veien langs eggen som vi hadde valgt. Noe via ferrata, noen usikrede steder, noen minnemerker etter ulykker - og tett tåke som slo seg ned som fuktighet på steinene. Men mammas erfaring fra Olymp i Hellas hjalp, denne gangen gikk alt uten dramatikk for seg.(Artikkelen fortsetter under bildene)

Dårlig utsikt og kald vind

Etter å ha levert mamma på hytta fortsatte pappa og jeg oppover. En virkelig fin tur var det ikke: skyer, tåke underveis og iskald vind på toppen. Med gudskjelov slapp vi tordenværet. Derimot slapp vi ikke Prodragu-hytta, som liknet mest på en militærleir fra sovjettiden. Neste dag gikk turen tilbake til Bâlea Lac via den samme spektakulære eggen vi gikk dagen før, men denne gangen var det klar sikt, og vi kunne se hvor langt ned man egentlig hadde kunnet falle ned. Men alt gikk bra denne gangen også, og snart cruiset vi ned en av Europas fineste fjellveier, Transfăgărașan, på vei til vårt neste eventyr, Ukraina!